Goli pustinjak na silu izbačen sa svog ostrva u 82. godini

Agencije
Goli pustinjak na silu izbačen sa svog ostrva u 82. godini

Osamdesetdvogodišnji Masafuni Nagasak, koga su mediji prozvali “goli pustinjak”, nakon trideset godina je prinuđen da napusti ostrvo Sotobanari i vrati se u civilizaciju.

Japanac Masafumi Nagasaki prethodnih trideset godina živio je na izolovanom ostrvu Sotobanari, kod Okinave, koje je doslovno bilo njegov dom. On je bio jedini stanovnik ostrva, a planirao je da tu i ostane sve do smrti.


Nažalost, ta želja mu se zasigurno neće ostvariti jer je Masafumiju naređeno da napusti ostrvo i vrati se u civlizaciju, a on je svim silama pokušao da se odupre odluci vlasti koja je naredila njegovo preseljenje.

“Rizikovao sam svoj život da zaštitim ostrvo i ne želim da ga napustim. Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovdje imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim da umrem ovdje, kad naiđe tajfun, i da niko ne može da mi pomogne”, kazao je on.

Ipak, lokalne vlasti su procijenile da zbog slabog zdravlja više ne može da brine sam o sebi, te su odliče da ga, uprkos njegovom protivljenju, premjeste u obližnji grad.

Nakon što ga je jedna osoba pronašla, obavijestila je policiju koja je došla po njega i odvela ga u grad Išikagi koji je 60 kilometara udaljen od ostrva, a divlju prirodu zamijenila su četiri zida jednog stana.

Njegova adaptacija na novo okruženje nije prošla najbolje.

Naime, čim je došao u grad Nagasaki je dobio jak virus gripa. Kako pišu mediji, Japanac je tokom godina aktivirao imunološki sistem i razvio antitijela neophodna kako bi preživio ujed insekata u prirodi, ali ne i za bolesti koje vrebaju u civilizaciji.

Inače, Japanac je nakon dugogodišnjeg rada u zabavnoj industriji 1989. godine riješio da napusti civilizaciju i preseli se na ostrvo. On je živio kao pustinjak i uživao u potpunoj anonimnosti sve dok ga 2012. nije otkrio Rojters,

“Ne radim ono što mi naređuje društvo, ali poštujem pravila svijeta prirode. Ne možeš pobjediti prirodu nego je moraš slušati u potpunosti.To sam naučio kada sam došao ovdje, i to je vjerovatno razlog zbog kojeg sam se snašao,” izjavio je svojevremeno za ovaj medij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana