Vulin: Licemjerne političke igre u vezi sa Srebrenicom

Srna
Vulin: Licemjerne političke igre u vezi sa Srebrenicom

Beograd - Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da poruke da državni vrh Srbije nije poželjan na komemoraciji 11. jula u Potočarima predstavljaju vrijeđanje Srbije i da ne mogu proći bez reagovanja i "tragova u odnosima".

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić je imao hrabrosti da ode u Srebrenicu, da preživi pokušaj ubistva i da ne dozvoli da se odnosi pogoršaju, ali, sa druge strane nema ko to da ceni", rekao je Vulin za RTS.


Vulin ističe da od zvaničnika Srbije nikada nisu došli loši signali i da nikad nije napravljen gest koji bi mogao da izazove nestabilnost.

On kaže da mu je žao što je Udruženje "Majke Srebrenice" dozvolilo da bude dio licemjerne političke igre.

Komentarišući postavljanje ograde sa hrvatske strane na graničnom prelazu Batina, Vulin je rekao da je bio zatvoren regularan prelaz i da se nada da takvih poteza više neće biti.

"Hrvatski zvaničnici nikom nisu javili za taj potez. Srpska strana je ceo dan protestovala, da bi na kraju rekli da je to vežba", rekao je Vulin.

Kada je riječ o migrantskoj krizi, Vulin kaže da u Srbiji nema većih grupa izbjeglica.

On je naveo da se na teritoriji Srbije u smještajnim kapacitetima nalazi 538 izbjeglica, a da ih na prelazima Horgoš i Kelebija ima do 200.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana