Вучић: Србија и Српска увијек заједно да обиљежавају важне датуме

Срна
Вучић: Србија и Српска увијек заједно да обиљежавају важне датуме

Београд - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да инсистира да Србија заједно са Републиком Српском увијек обиљежава важне историјске датуме.

Вучић је изразио задовољство што је током недавне посјете Нишу у спомен-соби у тамошњој касарни могао да види да неко води рачуна о Србима који су погинули у НАТО агресији, што су њихова имена ту, што нису заборављена, иако се, како је рекао, све то ради стидљиво.

"Јер, неко нас је као мотком утукао у главу да не смемо да говоримо ни ко смо, ни шта смо, јер, кад год бисмо то изговорили били бисмо омаловажавани и исмејани", рекао је Вучић за Танјуг.

Према његовим ријечима, тај притисак постоји већ 25 година и "неважно је да ли смо изгубили за преговарачким столом или смо изгубили рат", јер је резултат исти.

"А, то је да смо поражени. И зато, као поражена земља, трудом, радом и огромном енергијом морамо да жсе вратимож, да идемо хитрим и умереним корацима напред. Ако будемо били свесни тога, мало ко може да нас заустави, и Србија има будућност, и то добру будућност", нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана