Валентина Матвијенко данас у Бањалуци

Агенција
Валентина Матвијенко данас у Бањалуци

Бањалука - Предсједница Савјета федерације Горњег дома парламента Русије, Валентина Матвијенко, данас ће у Бањалуци разговарати са званичницима Српске, а обратиће се и посланицима републичког Парламента.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузело је највиши степен мјера безбједности поводом посјете руске делегације.

На траси кретања делегације, од 11 до 12 часова и од 16 до 17 часова од аеродрома у Маховљанима до Бањалуке, биће забрањен саобраћај за сва моторна возила дијелом магистралног пута Лакташи – Градишка, од скретања за аеродром до Александровца, Александровачке петље, Клашница, западног транзита.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, на захтјев МУП-а, донио је одлуку којом се данас привремено забрањује рад пословних простора, угоститељских објеката и забрањује точење алкохолних пића у дијелу центра града.

Матвијенко је јуче у Сарајеву изјавила да је Русија као гарант Дејтонског споразума усмјерена према конструктивним и садржајним преговорима са БиХ и у Сарајеву и у Бањалуци.

Обраћајући се делегатима Дома народа парламента БиХ, Матвијенко је истакла да је вријеме да ОХР оде из БиХ и да престане протекторат.

Након обраћања, Матвијенко је с предсједавајућим Дома народа Огњеном Тадићем одржала конференцију за новинаре, одакле је Тадић поручио да БиХ није увела никакве санкције и рестриктивне мјере Русији и да ће тако бити и убудуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана