У фокусу Предсједништвa ХДЗ-а БиХ Изборни закон

Срна
У фокусу Предсједништвa ХДЗ-а БиХ Изборни закон

Сарајево - Предсједништво ХДЗ-а БиХ одржало је данас у Кисељаку сједницу на којој је било ријечи о измјенама Изборног закона у БиХ, организацији јавног РТВ система, те о актуелним проблемима борачке популације и реформи пензионог система у Федерацији БиХ.

У саопштењу ХДЗ-а БиХ наводи се да у вези са измјенама Изборног закона, о неким правно-техничким питањима постоји одређени степен сагласности, али да се о одређеним стварима још расправља.

Интерресорна радна група за измјену изборног законодавства БиХ требало би да средином седмице у Читлуку одржи нови радни састанак да би се постигла одређена финализација процеса измјена Изборног закона БиХ, истичу из ХДЗ-а.

"На састанку би требало достићи одређени степен сагласности на нивоу Интерресорне радне грпе, што би укључивало одлуку Европског суда за људска права у Стразбуру у предмету жСејдић-Финциж, одлуку Уставног суда БиХ за Мостар и техничка питања, попут питања отворености и затворености изборних листа, изборни праг, заступљености полова на листама", наведено је у саопштењу.

Предсједништво ХДЗ-а БиХ је расправљало и о реформи пензионог система у ФБиХ и подржало активности на обезбјеђивању одговарајућег износа средстава у буџету ФБиХ за текуће финансирање пензија.

На сједници у Кисељаку је расправљано и о организација јавног РТВ система у БиХ и констатовано да се мора направити минимум законског рјешења, који би био подржан и свима прихватљив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана