Тадић: Изабрати ново руководство и вратити СДС народу

Срна
Тадић: Изабрати ново руководство и вратити СДС народу

Сарајево - Члан Колегијума Дома народа Огњен Тадић незадовољан је радом СДС-а и односом руководства према њему након писама која им је упућивао због чега сматра да је рјешење у избору новог руководства странке.

"То сам и предлагао, поручујући да врате СДС народу јер га је народ и створио, да организују непосредне изборе по правилу један члан - један глас и да тако изабрано руководство врати у СДС озбиљну политику, а тиме и озбиљне људе, те да се успостави јединство у странци", навео је Тадић.


Он је за сарајевско "Ослобођење" рекао да се такав његов став није допао актуелном руководству странке, јер би то значило да неки од њих не би били на важним функцијама.

Позив руководства СДС-а на дијалог оцијенио је лажним, наводећи да је био пропраћен неутемељеним нападима, не само на њега, него и на друге људе, па и исључивањем неистомишљеника из странке.

"Због тога је данас СДС у јако лошем положају. Странка практично вегетира од Крупе на Уни до Бијељине, са изузетком СДС-а Добој, за који никада не знате на коју ће страну окренути и СДС-а Теслић, који је у жстаљинградскојж битки са СНСД-ом и коме нико жив не помаже", рекао је Тадић.

Према његовим ријечима, од Бијељине до Источног Сарајева СДС је одавно изван система, а СДС Источног Сарајева мора бити спреман на јак удар уколико болница у Касиндолу буде готова на вријеме.

"Према анкетама, које нико не демантује, данашњи рејтинг СДС-а у Бањалуци је три одсто", истакао је Тадић и упозорио да уколико не буду послушани његови савјети и странка враћена народу - "СДС-у слиједи дебакл на изборима идуће године".

Говорећи о изради приједлога закона о испитивању поријекла имовине у БиХ, који би интерресорна радна група требало да урадити у року од шест мјесеци, Тадић је рекао да сумња у позитиван исход, те да нема довољно руку посланика који би такав закон подржали.

"Странци су направили изборни систем у којем политичку моћ дијеле са криминалним групама и тако и једни и други исцрпљују народ и његово имовину, посебно радну снагу и природне ресурсе", навео је Тадић.

Према његовим ријечима, у таквом систему већина посланика зависи од воље криминалаца, било да се ради о кандидатурама, финансирању кампања или раду током мандата.

Онима који би да демантују његове наводе, Тадић поручује да то могу учинити усвајањем закона о испитивању поријекла имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана