Скупштина СДС-а бира нови Главни одбор

АТВ
Скупштина СДС-а бира нови Главни одбор

Бањалука - Скупштина Српске демократске странке биће одржана данас у Бијељини са почетком у 12 часова и на њој ће се бирати нови Главни одбор.

Уназад неколико мјесеци, СДС-овци су најављивали да ће у странци све сјести на своје мјесто послије 28. маја. Сазнали смо да ће сутра бити бирани само чланови Главног одбора. Поптредсједници и евентуални нови предсједник странке, мада је то било најављивано приликом постављања Вукоте Говедарице за лидера изгледа да ће бити бирани другом приликом.

Данашња скупштина СДС-а би могла много тога да промјени, кажу аналитичари. Првенствено ће да покаже снагу Вукоте Говедарице, као предсједника странке.

Управо је Изборну сједницу Скупштине СДС-а, и предсједник странке Вукота Говедарица најављивао као велику прекретницу.

“Наставља се консолидација странке, слиједи избор чланова Главног одбора и предсједништва. СНСД ради на уништавању СДС јер их само наша партија може срушити”, рекао је Говедарица.

Изборни скупштину нису чекали СДС-овци који су ових дана напустили странку попут Симуне Жакуле, посланика из Добоја, и члан Главног одбора Божидар Васића. Драган Мектић, министар безбједности БиХ, напустио је Општински одбор СДС-а у Прњавору и одбио све партијске функције.

На списку звучнијих имена која су напустила СДС нашли су се Ненад Стевандић, Дарко Бањац, Славко Дуњић, Златко Максимовић, Миле Злојутро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана