СДС нудио Сувари милион марака да компромитује предсједника Српске

Срна
СДС нудио Сувари милион марака да компромитује предсједника Српске

Бањалука - Горан Сувара признао је да је од СДС-а добио 100.000 КМ за тајно снимање контроверзног бизнисмена Милета Радишића, као и да му је нуђено милион марака да компромитује предсједника Републике Српске Милорада Додика, јавља Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/.

Сувара тврди да је он Радишићев саговорник у том аудио-материјалу, који је објавио СДС на својој интернет страници, те да је разговор наручен и сниман прије шест-седам мјесеци и да је премонтиран.

У том аудио-материјалу наводно бањалучки бизнисмен Миле Радишић износи низ оптужби на рачун министра финансија Српске Зорана Тегелтија.

Сувара је за РТРС навео да је од СДС-а заузврат добио 50.000 евра, а да му је понуђено милион КМ да убиједи Радишића да искомпромитује предсједника Српске Милорада Додика.

Он је признао да је лице са потјернице, а да је Републику Српску напустио због наводно монтираног процеса, те испричао да га је један пријатељ повезао са Небојшом Вукановићем, савјетником лидера СДС-а Младена Босића, а потом договорио и заједнички састанак у Београду.

"Понудио ми је огромну своту новца за три реченице гласа Милета Радишића. Најприје нисам могао вјеровати да ћу добити 100.000 КМ за три реченице", рекао је Сувара.

Он је испричао да је на спорном снимку са Радишићем коментарисао текст који се појавио на једном блогу о наводном "мркоњићком клану"

"Он /Радишић/ је рекао - не разумијем се ни у банкарске послове, ко је ко, неко ми је рекао, неки банкар, да изгледа мркоњићки клан жели да купи неку банку", испричао је Сувара.

Сувара каже да му је након тога СМС поруку слао лидер СДС-а Младен Босић, те да је договорен нови састанак са Вукановићем, на којем му је исплаћено 50.000 евра.

Он тврди да је исти дан добио нову понуду - од милион КМ, и то од Боје Гашановића, начелника општине Источни Стари Град, који му је тражио да наведе Милета Радишића, да га напије или дрогира, да би изјавио да је Додик "опрао 15 до 20 милиона КМ кроз зграду Радишића".

Сувара тврди да је Миле Радишић у опасности и тражи од Министарства унутрашњих послова и Тужилаштва Републике Српске да му омогуће да да изјаву о тајним снимцима и доказима, које, како каже, има о ономе што раде и припремају појединци из СДС-а.

Вукановић у изјави за РТРС тврди да СДС није тајно снимао Радишића и да, како каже, није битно како су дошли у посјед снимка.

На питање колико је коштао тај изазов, Вукановић је поновио да уопште није битно како су дошли до снимка.

Миле Радишић је раније демантовао аутентичност аудио-материјала који су објавили поједини медији, а у којем је он, наводно, изнио низ оптужби на рачун министра финансија Републике Српске Зорана Тегелтије.

"То што се појавило је чиста монтажа одређених кругова људи", рекао је Радишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана