СДП блокирао помоћ привреди

Марина Чигоја
СДП блокирао помоћ привреди

Бањалука - Савјет министара БиХ јуче није донио одлуку о привременој суспензији и смањењу царинских стопа при увозу робе из области обућарске, металске, хемијске и прехрамбене индустрије јер су против били министри из СДП-а.

Потврдио је то министар спољне трговине и економских односа БиХ Борис Тучић, истичући да су против одлуке гласали они од којих се најчешће може чути како су забринути за економско стање у БиХ.

- Мој једини закључак је да се ради о страначкој инструкцији, јер сам сигуран да немају никакве везе са струком. Питам се и да ли су прочитали предложену одлуку. Плашим се да ће оваквим поступком појединаца у Савјету министара многа радна мјеста бити доведена у питање - рекао је Тучић.

Он је истакао да се коначно мора посегнути за питањем одговорности министара јер су из сличних или истих разлога блокиране и друге одлуке, као што је бенефицирана набавка јуница с циљем обнове сточног фонда послије поплава.

Одлуком која је јуче блокирана, истакао је Тучић, била би омогућена бенефицирана набавка репроматеријала којег нема у БиХ и тиме дата подршка фирмама у којима је запослено готово 30.000 радника.

- Уз овакав степен лицемјерја, незнања и површности, тешко да се може било шта конструктивно учинити - рекао је Тучић.

Директор Фабрике обуће "Санино" из Дервенте Радован Пазуревић каже да је ова одлука почетак уништавања домаће производње обуће. ...

 

Oпширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана