Рајчевић чека нови Савјет м инистара

Ж. Д.
Рајчевић чека нови Савјет м инистара

Сарајево - Потврђивање именовања Срђана Рајчевића за директора Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ у Савјету министара дефинитивно неће бити извршено у овом сазиву, рекао је за "Глас Српске" министар транспорта и комуникација БиХ Дамир Хаџић.

- Неће бити именован и тачка. Једино ако се неко предомисли. До именовања неће доћи јер је предизборна кампања и није вријеме за то, а и не постоји консензус у Савјету министара БиХ. У агенцијама, када је ријеч о руководним кадровима, влада велики дебаланс на штету бошњачког народа и треба направити детаљну анализу, видјети гдје су истекли мандати, гдје треба расписати конкурсе. Није само проблем именовање директора РАК-а него и неких других агенција - рекао је Хаџић.

Савјет министара због опструкција СДП-а на неколико сједница је пропустио да потврди именовање Рајчевића. На посљедњој сједници проблем је настао јер је министар одбране Зекеријах Осмић из СДП-а тражио да се с дневног реда скину питања именовања, а остави расписивање конкурса за институције у којима је истекао мандат руководиоцима. Министри из СНСД-а инсистирају на томе да се прво ријеши питање директора РАК-а јер је за ту позицију окончана конкурсна процедура и још у мају предложен Рајчевић. Савјет РАК-а је још 30. маја Савјету министара доставио на потврђивање одлуку о Рајчевићевом именовању за директора Агенције, којом тренутно руководи Кемал Хусеиновић као вршилац дужности директора, а мандат му је истекао још 2008. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана