Пуцњава и напетост у вртићу унијели немир у Сребреницу

К. Ћ.
Пуцњава и напетост у вртићу унијели немир у Сребреницу

Сребреница - Коалиција "Заједно за Сребреницу" осудила је цијепање заставе РС на језеру Перућац и пуцњаву на том подручју, те непримјерено понашање нове директорице сребреничког вртића "Полетарац" Миреле Хоџић.

Од полиције је затражено да спријечи сваки облик нарушавања безбједности у овој локалној заједници, те да буде размотрена могућност постављања полицијског пункта на Крагљиводи.

- Недопустиве су сталне пријетње, неконтролисано дивљање пловила, те нелегална градња објеката на обали језера и нелегални риболов уз употребу мрежа и експлозивних средстава - оцјењују у заједничком саопштењу представници српских партија који дјелују у Коалицији "Заједно за Сребреницу".

Из Општински одбора ДНС-а Сребреница јуче су позивали предсједника Скупштине општине Алију Табаковића, представнике свих политичких партија и грађане да се окрену стварним проблемима и да не подгријавају атмосферу страха и угрожености поводом дешавања у обданишту "Полетарац".

- Међу родитељима, који су присуствовали родитељском састанку у обданишту, било је Срба, Хрвата и других националности чији је поглед на свијет атеистички. Све њих је, својим вјерским поздравом "селам", маргинализовала директорица - оцјењују из сребреничког ДНС-а и истичу да вјерски поздрав у јавној установи представља вид дискриминације.

Из ДНС-а су указали на неравноправну заступљеност ћириличног писма у тој сребреничкој установи, "протјеривање" производа свињског поријекла из јеловника те све примјетнију дискриминацију по националној основи, када је у питању пријем дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана