Општи колективни уговор продужен до 30. јуна

Срна
Општи колективни уговор продужен до 30. јуна

Бањалука - Влада Републике Српске продужила је данас до 30. јуна примјену Општег колективног уговора у Српској. Одлука донесена данас ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У саопштењу се подсјећа да је Влада Републике Српске 28. априла донијела одлуку о примјени одредаба Општег колективног уговора до 30. маја која је објављена у "Службеном гласнику Републике Српске" број 35/16 од 28. априла.


"Имајући у виду да у периоду продужења примјене Општег колективног уговора није дошло до закључивања новог општег колективног уговора, било је потребно донијети одлуку о продужењу његове примјене за још 30 дана, како би се у том периоду закључио нови", наводе из Владе.

У саопштењу се истиче да предложена одлука ступи на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику", односно да се примијени од дана престанка петходне одлуке о примјени одредаба Општег колективног уговора, како не би дошло до настанка правне празнине и несигурности, у складу са чланом 44 став 2 Закона о Влади Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана