Одборник напао начелника општине Кнежево

Небојша Томашевића
Одборник напао начелника општине Кнежево

Кнежево - Полиција је ухапсила одборника СНС-а у Скупштини општине Кнежево Недељка Вуковића након што је пијан напао начелника општине Кнежево Бору Шкељића и покушао да га удави, сазнаје "Глас Српске".

У Центру јавне безбједности Бањалука јуче су казали да им је око 12 часова пријављено да је Н. В. напао Б. Ш. у Кнежеву.

- Полиција је одмах по пријави изашла на лице мјеста и привела нападача Н. В. У току је утврђивање кривичне или прекршајне одговорности осумњиченог. Након испитивања Н. Д. ће бити пуштен да се брани са слободе - рекли су у ЦЈБ Бањалука и додали да не могу да откривају више детаља.

Шкељић није желио да говори о нападу.

- Десило се нешто, али не бих ја о томе да говорим - рекао је Шкељић.

Са Вуковићем нисмо успјели ступити у контакт јер је од напада његов телефон био искључен.

Према незваничним информацијама Вуковићу је измјерено 1,7 промила алкохола у крви. Извор близак истрази је рекао да је и Шкељић био под утицајем алкохола, али да је био трезвенији од Вуковића.

- Претпоставља се да је сукоб избио због одвоза смећа за које је задужено Вуковићево предузеће. Општина је дужна Вуковићу, који је због неплаћања напао Шкељића. Рачуни општине Кнежево су блокирани и због тога Шкељић не плаћа рачуне - казао је исти извор.

Вуковић и Шкељић долазе из блока странака, који је тренутно у опозицији у Скупштини општине. Вуковић је одборник СНС-а, а Шкељић је члан НДП-а.

Блокаде

У Кнежеву већ дуже од годину траје политичка блокада. Због одбијања претходне владајуће већине у Скупштини општине која је подржавала Бору Шкељића да изврши примопредају, нова већина предвођена СНСД-ом и СДС-ом је тек недавно усвојила приједлог буџета за 2014. годину. Због неусвајања буџета општина је још у потпуној финансијској блокади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана