Нова правила на Правном факултету у Бањалуци: Пренесени предмети више неће бити препрека

Д. С.
Нова правила на Правном факултету у Бањалуци: Пренесени предмети више неће бити препрека

Бањалука - Студенти првог и другог циклуса на Правном факултету Универзитета у Бањалуци, који пренесу неки предмет из претходне године, имаће могућност да полажу испите и из нове, што није било случај раније.

Ријеч је о новим Правилима вредновања знања студената, која су усвојена на сједници Научно-наставног вијећа Правног факултета Универзитета у Бањалуци. Осим тога, новим правилима студентима ће бити олакшано студирање и успостављен праведнији систем и у другим сегментима.

Члан Научно-наставног вијећа овог факултета из реда студената Ђорђе Ђукић истакао је да ово све не би било могуће без подршке декана Жељка Мирјанића.

- За разлику од осталих, студенти Правног факултета, који нису очистили претходну годину, нису могли полагати испите из године коју су уписали све док не положе пренесене. Захваљујући новим правилима студенти ће моћи полагати испите и из нове године иако нису претходну очистили - објаснио је Ђукић.

Додао је да од ове академске године више неће бити ни елиминационих испита, које су професори организовали како би себи олакшали посао.

- Од ове академске године, без обзира на то да ли је прошао на колоквијуму, односно да ли је положио писмени дио, студент ће имати право да изађе на усмени испит - казао је Ђукић и додао да су то само неке од олакшица које су усвојене на сједници овог вијећа.

Разлог због којег до сада на Правном факултету знање студената није вредновано на овај начин је, кажу академци, незаинтересованост њихових старијих колега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана