Након Крчмара, СДС напустио и Недељко Бараћ из Градишке

Срна
Након Крчмара, СДС напустио и Недељко Бараћ из Градишке

Градишка - Дугогодишњи члан СДС-а Градишка Недељко Бараћ напустио је ову странку, а своју одлуку образложио је понижавањима од руководства СДС-а којима су, како је истакао, изложени старији чланови странке.


"Након 27 година проведених у СДС-у, као први предсједник Одбора СДС-а у Градишци, и човјек који је дао свој велики допринос, као појединац у стварању Републике Српске донио сам коначну одлуку да више нисам члан Српске демократске странке", наводи се у писму Бараћа упућеном Секретаријату СДС-а, преноси РТРС.

Он је истакао да не жели да буде дио странке чији предсједник пријети насиљем у Народној скупштини Републике Српске.

"Недопустиво је да предсједник СДС-а и предсједник Клуба посланика ове странке изговара ријечи као што су: 'Ако треба, и тућићемо се у Народној скупштини Српске', па себи постављам питање са ким он жели да се туче у Народној скупштини која је највиши орган власти Републике Српске и темељ интереса српског народа за чије постојање је дата велика цијена најоданијих синова Републике Српске", истиче Бараћ.

Он је оцијенио да је недопустиво да се одбија разговор код предсједника Републике у присуству представника породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, цивилних жртава рата и логораша, поводом ослобађајуће пресуде Насеру Орићу.

"С ким би предсједник СДС-а желио да разговара о најбитнијим питањима у Републици Српској ако не са представницима свих партија са српским предзнаком", навео је Бараћ у писму.

СДС је јуче напустио и дугогодишњи функционер и посланик ове странке у парламенту БиХ Ђорђо Крчмар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана