Милорад Додик, предсједник РС: Чавићу сам нудио директорско, Бореновићу мјесто у Влади

Агенције
Милорад Додик, предсједник РС: Чавићу сам нудио директорско, Бореновићу мјесто у Влади

Београд - Предсједник РС Милорад Додик поручио је да не дозвољава ни минимално давање права Српске за БиХ у коју не вјерује и додао да садашњи представници РС у БиХ сматрају да не морају да поштују њене и ставове њеног парламента, због чега и настаје конфликт између њега и њих.

Он је гостујући у понедјељак увече на београдској ТВ Хепи, на инсистирање водитеља да открије неке тајне, казао да је лидеру НДП-а Драгану Чавићу нудио да буде директор "Аутопутева", али да овај то није хтио.

- Пошто је видио да је то успјело, сада се ражестио, па му је криво - рекао је Додик, те додао да је и Браниславу Бореновићу из ПДП-а нудио да уђе у Владу.

Говорећи о опозицији, Додик је рекао да нема анимозитет ни према коме и да му лидер СДС-а Младен Босић одговара као "неспособан предсједник СДС-а".

- Зашто бих ја мијењао њега када је он партију која је имала 25 одсто свео на 11 одсто. Па, он је за мене одличан - рекао је Додик и додао да му не смета ни Чавић који је признао 8.600 сребреничких жртава муслимана, након чега се на тој неистини почело говорити да је то геноцид и да је РС геноцидна творевина.

Казао је да је његов проблем са странцима што не вјерује у БиХ, а они мисле да то треба да буде једна земља. Рекао је да га не занима да се додворава и буде лијеп неком странцу већ да може, када му истекне мандат и престане да се бави политиком, да прође Бањалуком и да људи кажу: "Поштовање, господине Додик", а не да пљују за њим.

Казао је да је РС настала на страху од Јасеновца у којем је побијено пола милиона Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана