Мигранти им у кући оставили дроб и перје

nezavisne.com
Мигранти им у кући оставили дроб и перје

Рибник - Мјештане села Заблеће, у општини Рибник, згрозиле су сцене у једној од кућа, гдје су, како кажу, упали мигранти, те боравили неколико дана, а за собом су оставили тотални хаос, укључујући и дроб и перје живине.

Мјештанка, која нас је замолила да јој не наводимо име, истиче да је у питању насеље које граничи са Федерацијом БиХ, те да је на мети миграната била кућа у којој тренутно нико не борави.

“Мигранти су унутра живјели неколико дана. Јели су зимницу, користили струјне радијаторе, а најгоре што су комшије затекле када су увидјеле да је неко упао у кућу јесу дроб и перје живине коју су мигранти унијели живу у кућу. Оставили су своју гардеробу и направили тотални хаос у кући”, наводи та мјештанка у допису који нам је доставила, док са власником куће нисмо успјели ступити у контакт.

Његова комшиница још тврди да су мигранти из куће излазили у касним ноћним сатима како комшије не би примијетиле ништа чудно. Судећи по њеним ријечима, незвани гости су се побринули за сваки детаљ како не би били откривени.

“На прозоре су закачили деке како свјетлост не би улазила те како нико не би посумњао у нешто неуобичајено. Комшије су затекле забрињавајуће стање”, наводи ова мјештанка за “Независне”, те истиче да је забринута за своју безбједност.

Са друге стране, из полиције поручују да стање безбједности није погоршано због кретања миграната на територији коју оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град.

“Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град спроводе закључке Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске”, казали су за “Независне” из Полицијске управе Мркоњић Град.

Како нам је потврђено, Полицијској станици Рибник недавно је пријављено да је у претходном периоду непознато лице насилно ушло у кућу у приватном власништву у којој тренутно нико не борави, у мјесту Заблеће, општина Рибник.

“Припадници Полицијске станице Рибник одмах по запримљеној пријави изашли су на лице мјеста и том приликом нису уочили трагове провале. О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да у наведеном догађају нема елемената кривичног дјела”, рекли су из ПУ Мркоњић Град.

Ступар: Проблематика јењава

Богдан Ступар, представник Савјета мјесне заједнице Превија, којој припада и Заблеће, истиче да није обавијештен о случају забиљеженом у Заблећу.

“Нисам имао никаквих званичних обавјештења мјештана у вези са мигрантима. Иначе, проблематика у вези с њима јењава како је вријеме хладније”, напомиње Ступар у изјави за “Независне”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана