Mićić: SDS spreman na pregovore za formiranje vlasti u Bijeljini

Lj. A.
Mićić: SDS spreman na pregovore za formiranje vlasti u Bijeljini

Bijeljina - Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić izjavio je juče da je trenutno najvažnije pitanje kako formirati vlast u ovom gradu i dodao da je SDS otvoren za razgovore sa svima osim sa Pokretom "Uspješna Srpska", koji ih je, kako je rekao "prije pet mjeseci izdao".

- Sada imamo dvije mogućnosti - da svi sjednemo za sto i formiramo vlast koja će biti u službi građana ili da nastavimo da radimo pod opstrukcijom koju je posljednjih pet mjeseci sprovodila skupštinska većina. Mislim da je prva opcija jedina ispravna, jer građani ne smiju da ispaštaju - istakao je Mićić, koji je ponovo izabran za gradonačelnika.

Kazao je da je sinoć trebalo da razgovara sa predstavnikom jedne političke partije o formiranju vlasti, ali nije htio da otkrije o kome je riječ. 

- Nama nije problem da pričamo ni sa socijalistima, SNSD-om, DNS-om i drugima, ali sa "Uspješnom Srpskom" ne želimo. Ako su nas izdali prije pet mjeseci, izdaće nas možda i za mjesec - dodao je Mićić. 

Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" prošle sedmice saopštila je da je skupila većinu u bijeljinskom parlamentu, a koju će činiti 16 odbornika SNSD-a, DNS-a, SP-a, Pokreta "Uspješna Srpska" i SRS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana