Мектић: БиХ остаје посвећена борби против тероризма

Срна
Мектић: БиХ остаје посвећена борби против тероризма

Сарајево,Москва - Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изјавио је данас у Сочију да БиХ остаје посвећена борби против тероризма и да ће наставити да доприноси јачању безбједности и заједничкој борби против глобалних пријетњи.

Обраћајући се на међународној конференцији о јачању глобалне безбједности, Мектић је истакао да БиХ захваљујући предузетим мјерама у посљедње три године није имала ниједан инцидент у вези са тероризмом, те да је земља у региону препозната и као регионални лидер у превенцији и дерадикализацији.


Циљ састанка високих званичника одговорних за питања безбједности, који је отворио министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров, јесте развој међународне сарадње и јачање билатералних веза у овој области, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Главне теме разговора су промјене стратегија и тактика међународних терористичких организација, међународна информациона безбједност и борба против трговине дрогом, као све веће пријетње глобалном миру и стабилности.

Мектић, који на позив секретара Савјета безбједности Русије Николаја Патрушева борави у Русији, имаће и више билатералних састанака са високим званичницима Русије и земаља учесница на конференцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана