Клокић: Српска глобално препозната као мјесто будућих улагања

Клокић: Српска глобално препозната као мјесто будућих улагања 19.02.2018 10:21 | Срна

Бањалука - Република Српска призната је на глобалном нивоу као мјесто за будућа страна улагања, што је потврдио и "Фајненшел тајмс" када је недавно изабрао Српску за једну од 10 топ малих европских региона будућности за 2018/2019. годину, изјавио је министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Златан Клокић.

Он је истакао одличан рад Бијељине, Приједора и Зворника, који су награђени, те оцијенио да су на овај начин крунисани напори Владе Републике Српске и ресорног министарства, као и да је ово својеврсна реклама која ће допринијети разбијању стереотипа о Српској као мјесту које није атрактивно за инвестирање.


"По трошковној ефикасности у категорији малих градова награду је добила Бијељина, а у категорији европских микроградова Приједор и Зворник", навео је Клокић за "Вечерње новости".

Он каже да је добијање ове награде и резултат активности Министарства у овој области, у складу са најновијим међународним трендовима.

"Ту прије свега мислим на програм постинвестиционе подршке инвеститорима, проактивно привлачење инвеститора путем циљане кампање и директних посјета, спровођење и промоцију реформских процеса Владе и функционисање Савјета за стране инвеститоре", рекао је Клокић.

Он је додао да очекује да ова награда у наредном периоду допринесе још већем интересовању инвеститора за Српску.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица