Каран: У Службеном гласнику објављени резултати

Срна
Каран: У Службеном гласнику објављени резултати

Бањалука - Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума Синиша Каран изјавио је данас да су у "Службеном гласнику Републике Српске" објављени резултати о спроведеном републичком референдуму, који је одржан 25. септембра 2016. године.

Каран је навео да у посљедњих неколико дана поједини медији и представници политичких партија износе тенденциозне и нетачне информације како никада у "Службеном гласнику Републике Српске" нису објављени резултати референдума, саопштено је из Републичке комисије за спровођење референдума.


"Овим путем желимо да обавијестимо медије, политичке партије, као и грађане, који су на демократски начин узели учешће и изразили своје мишљење на одржаном референдуму, да је Народна скупштина Републике Српске, на сједници, одржаној 9. фебруара, донијела одлуку о констатовању резултата републичког референдума - жСлужбени гласник Републике Српскеж, од 8. маја", подсјетио је Каран.

Он је напоменуо да је на основу става пет ове одлуке објављен и извјештај о резултату републичког референдума на питање - "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?" - "Службени гласник Републике Српске", од 18. маја.

"Жао нам је што се и на овај начин покушава ниподаштавати народна воља грађана, изражена највећим демократским достигнућем - референдумом", додао је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана