Јукић: Нисам прекршио закон

Срна
Јукић: Нисам прекршио закон

Сарајево - Директор Агенције за статистику БиХ Велимир Јукић рекао је да доношењем одлуке о објави пописа није прекршио закон.

"Одлука о усвајању јединствене методологије за обраду података пописа из 2013. године у потпуности је заснована у складу са законима о статистици и попису становништва БиХ", навео је Јукић и додао да Агенција за статистику мора бити независна од политике.

Он је одбио све оптужбе да му је неко наредио шта би требало да ради, те је навео да је поступио како му је закон налагао.

Јукић је рекао да ће резултати пописа бити објављени на вријеме јер су интензивиране активности на обради података, а Европска комисија је ангажовала експерте за стручну помоћ.

Одговарајући на питања новинара, Јукић је нагласио да би требало спровести детаљну истрагу уколико је неко на незаконит начин користио податке Агенције за статистику.

Он је додао да би Савјет министара БиХ, у року од 10 до 15 дана, требало да састави информацију о стању пописних активности и да након тога буде отворена расправа у Представничком дому БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана