Цвијановићева и Бенон о унапређењу односа Српске и САД

Срна
Цвијановићева и Бенон о унапређењу односа Српске и САД

Вашингтону - Стив Бенон, бивши стратег Доналда Трампа који је најзаслужнији за његову побједу на предсједничким изборима у Америци, угостио је у свом дому у Вашингтону предсједника Владе Републике Српске Жељку Цвијановић, са којом је разговарао о односима Српске и Америке, те начину унапређивања међусобних односа, преноси РТРС.

Бенон, који настоји да уједини конзервативце у Европи и пружи им подршку пред предстојеће изборе за Европски парламент, каже да национално оријентисане партије нису пријетња Европи, јер штите сопствене интересе, те да је тај страх од њих створен у медијима.


“Националне партије су схватиле да их Брисел искориштава и да то није за добро њихових држава, због чега су и одлучиле да се организују против таквог начина управљања ЕУ и њиховим ресурсима”, рекао је Бенон за РТРС.

Бенон је потврдио да оснива фондацију, која је својеврстан покрет у Бриселу, а која ће помагати европским национално оријентисаним странкама.

“То ће бити својеврсно централно складиште за биљежење гласова, управљање порука, анализу података, оно што је тим национално орјентисаним партијама заправо потребно да би биле организоване и конкурентне на предстојећим изборима за Европски парламент”, рекао је Бенон.

Он је истакао да би ова фондација требало да буде противтежа Џорџу Сорошу за кога сматра да је извор свих зала у Европи и САД.

“Изградио је невладине организације које се боре уз помоћ лијево орјентисаних медија да буду опозиција национално орјентисаним странкама”, рекао је Бенон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана