Вучић: Спремни смо да дамо Хрватима све што тражимо за Србе

Вучић: Спремни смо да дамо Хрватима све што тражимо за Србе 13.02.2018 14:37 | Тањуг

Вргинмост - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија спремна да све што тражи за Србе у Хрватској да и Хрватима у Србији - "без икаквих проблема, истог секунда"

"Да не причамо да то мора да да агенцја, комисија, свети Петар...не. Све што тражимо за вас, ми смо спремни истог секунда да учинимо за Хрвате, не само по мери реципроцитета, већ смо спремни да урадимо и више. Желимо да се сви грађани осећају у Србији као код куће", рекао је Вучић у Вргиномосту током разговора са мјештанима.

Напомињући да је видио трагове ратних разарања и да мали број људи живи у том крају, предсједник Србије је захвалио спрском живљу што под тешким околностима живи тамо и остаје заједно са својим породицама.

"Ви нам реците шта мислите да ми својом политиком пре свега можемо да учинимо да вама помогнемо и да вам олакшамо живот", навео је Вучић и пожелио мјештанима да живе боље и да буду сигурни и безбједни.

"Желим вам да своје име презиме и српске славе чувате и да то ваше комшије Хрвати такође желе и да вам помажу у томе, да вас бодре, а исто ћете и ви њих у очувању њихових традиција и њихових вредности", навео је Вучић.

"Да с поносом носите своје српско име"

"Желим да с поносом носите своје српско име, да се никог не стидите, никог не бојите и да имате право да кажете шта очекујете и од Србије и од Хрватске", рекао је Вучић Србима из Хрватске са којима се састао у Вргинмосту.

Вучић у Вргинмосту је најприје обишао породицу Предрага Лапчевића, као и школу Гвозд, којој је донио на поклон рачунаре.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица