Турски и руски медији тврде да знају ко је наручио атентат на амбасадора

Агенције
Турски и руски медији тврде да знају ко је наручио атентат на амбасадора

Турски и руски медији, за разлику од америчких и енглеских, убиство руског амбасадора у Анкари гледају на један други начин.

Наиме, након што је јуче на изложби убијен амбасадор Русије у Турској, поједини медији и политичари из Русије и Турске дали су своје виђење догађаја, односно ко је наручилац напада.

Турски и руски предсједници, Реџеп Ердоган и Владимир Путин, одмах су након напада у готово идентичним изјавама нагласили како атентат неће пореметити односе ове двије земље, а Путин је истакнуо како "једва чека да нађе онога ко је наручио атентат".

Турске државне новине Јени Сафак на насловној страници данас доносе текст под насловом "Велика саботажа", у којем за напад и убиство амбасадора оптужују америчку ЦИА, и њеног агента Фетхулаха Гулена и његову организацију ФЕТО, која, наводно, ради по директивама из Вашингтона.

И други турски медији са великом дозом опреза извјештавају о могућим наручиоцима атентата, а кроз комплетну причу се наводи и умијешаност страних обавјештајних служби.

С друге стране, из Русије стижу сличне информације. 

Високо позиционирани руски политичари наводе како "није искључена могућност да иза атентата стоји нека НАТО обавјештајна служба".

Државни руски медији, као Раша тудеј и Спутник, за сада се уздржавају од тога да директно оптуже некога за напад, али константно се спомиње како су руски истражиоци данас стигли у Турску, те да се брзо очекују први резултати истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана