Србин погинуо у паду авиона у Етиопији

Срна
Србин погинуо у паду авиона у Етиопији

Адис Абеба - У авиону компаније “Етиопијен ерлајнз”, који се данас срушио непосредно по полетању са аеродрома у Адиса Абеби, међу путницима из више од 30 земаља био је и један држављанин Србије, саоштено је из ове авио-компаније.

Етиопијски медији су јавили да нико од 149 путника и осам чланова посаде није преживио пад авиона који је био на лету од Адис Абебе до Најробија.

Међу путницима су била 32 држављана Кеније, 18 Канаде, девет Етиопије, по осам Италије, Кине и Америке, по седам британских и француских, шест египатских, пет холандских, те по четири индијска и словачка.

У авиону су била по три држављана Аустрије, Шведске и Русије, по два Марока, Шпаније, Пољске и Израела, те по један држављанин Белгије, Индонезије, Сомалије, Норвешке, Србије, Тогоа, Мозамбика, Руанде, Судана, Уганде и Јемена.

Четири путника су имала пасоше УН и њихова националност није позната.

Шведска интернет страница за праћење летова наводи да се авион “Етиопијен ерлајнза” кретао “нестабилном вертикалном брзином”.

Авион се срушио недалеко од мјеста Бишофту, које је удаљено педесетак километара јужно од Адис Абебе.

Саучешће Вучића државном врху Етиопије

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је личну поруку саучешћа државном врху Етиопије, поводом пада авиона у којем је данас погинуло свих 157 путника и чланова посаде, речено је Тањугу у Кабинету предсједника Републике.

Вучићева лична порука саучешћа државном врху Етиопије упућена је преко Амбасаде Србије у Адис Абеби.

Авион компаније Етиопија Ерлајнз срушио се јутрос непосредно послије полијетања са аеродрома у Адис Абеби и погинуло је свих 157 путника и чланова посаде.

Боинг 737 био је на редовном лету од Адис Абебе до Најробија и за сада нису познати узроци те тешке несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана