Сноуден: Трамп највише воли Путина

Танјуг
Сноуден: Трамп највише воли Путина

Москва - Обраћајући се путем видео линка из Москве, узбуњивач и бивши сарадник НСА Едвард Сноуден поручио је да предсједник САД Доналд Трамп никога на свијету не воли више од руског предсједника Владимира Путина.

Јасно је, како пише “Хафингтон пост”, да је Трамп велики Путинов обожаватељ, а Сноуден сматра да Американци не би требало рачунају да ће специјални изасланик за истрагу о могућем руском мијешању у америчке предсједничке изборе 2016. године Роберт Малер “раскринкати” Трампа за сарадњу са Кремљом.

“Не постоји нико на свијету кога Трамп воли више од руског предсједника. Мислим да људи превише траже када се надају да ће Малерова истрага открити нешто о Трампу”, рекао је Сноуден, додајући да свијет тако не функционише и да живот није толико једноставан, преноси “Хафингтон пост”.

Сноуден такође сматра да Трамп није тип особе коју би Путин могао да искористи.

“Да будем искрен, свако ко је чуо Трампа како прича три минута зна да је он рушевина. Лик не може да се сјети шта је хтио да каже на крају реченице”, прича Сноуден.

Међутим, како каже, то не значи да Трамп није желио да сарађује и да уради било шта како би стекао предност.

“Вјерујем да свијет може да буде бољи. Вјерујем да би све требало да буде бољи. То се неће десити ако га ми не учинимо таквим. То захтијева ризик. То захтијева много рада. На крају, то ће можда захтијевати и жртву”, рекао је Сноуден.

Сматра да ако се времена мијењају на горе, могу да се мијењају на боље уколико се више добрих људи организује.

“Ако смо спремни да повучемо линије које нећемо дозволити људима да пређу сем ако нас помјере, клатно ће се зањихати”, каже Сноуден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана