Скупи аутомобили скупљају пијесак по Дубаију

Агенције
Скупи аутомобили скупљају пијесак по Дубаију

Дубаи - Дубаи нема уобичајене проблеме, као што су незапосленост, криминал или неријешено стамбено питање. Овај град пати због напуштених скупих аутомобила.

У посљедњих пет година луксузни аутомобили, као што су "порше", "ферари", "мерцедес" заврше празни и скупљају прашину на аеродромским паркинзима или улицама, јер су њихови власници банкротирали.

Према шеријатском закону, немогућност враћања дуга је кривично дјело и пријети казна затвора, а Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) немају класичан закон о стечају, тако да локално становништво, да би избјегло казну затвора, често напушта своје аутомобиле, чак и са кључевима у брави. Процјена је да између 2.000 и 3.000 аутомобила буде остављено сваке године у Дубаију. Ако се власник не појави у року од 15 дана, аутомобил се плијени и продаје на аукцији за тек дјелић његове праве цијене. И Дубаи осјећа посљедице свјетске кризе и пад цијена нафте, међутим као центар нафтне привреде и тржишта некретнина и даље је привлачан инвеститорима. Нови богаташи купују спортске аутомобиле, који иду уз њихов раскошни стил живота, све док их не погоде посљедице кризе. Позитивна страна овог проблема су управо распродаје, на којима се за мале паре може купити врхунски аутомобил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана