Симулација пада Ербаса А-320

Б92, Вечерње новости
Симулација пада Ербаса А-320

Француски стручњаци објавили су симулацију лета Ербаса А-320, који се срушио у уторак, а на снимку је приказано како је копилот управљао летјелицом.

Симулација је урађена у Европском симулатору летења, а изглед кокпита је другачији, пошто је у симулатору урађен налик ономе код Боинга 737.

На снимку је приказано да је главни пилот у једном тренутку изашао из кабине, а да је копилот одмах након тога притиснуо дугме за слетање.

Према познатим информацијама, пилот је покушао да се врати у кабину, али је копилот сједио и чекао да се авион сруши.

Раније је објављено да је њемачки пилот Андреас Лубиц, који је са собом у смрт одвео 149 особа, крио депресију од својих послодаваца.

Многе авиокомпаније су хитно донијеле нова правила, према којима у току лета у сваком тренутку двије особе морају бити у кокпиту.

Пронађено између 400 и 600 дијелова тијела

 

Француска полиција, која наставља да претражује мјесто пада авиона компаније "Германњингс", саопштила је данас да је до сада пронађено између 400 и 600 дијелова тијела од 150 особа које су страдале у несрећи.

"Нисмо пронашли ниједно тијело у цјелости", рекао је за АП пуковник Патрик Турон из јединице жандармерије која претражује терен.

Како је додао, узети су узорци ДНК са ствари које су дале породице жртава - попут рецимо, четкице за зубе - што би могло да помогне у идентификацији жртава.

Према његовим ријечима, процес идентификације жртава биће тежак, а од помоћи могу да буду и накит и други предмети.

Авион њемачке компаније срушио се у уторак у француским Алпима док је летио на линији Барселона-Диселдорф. Нико од 144 путника и шест чланова посаде није преживио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана