Сарадник Немцова у критичном стању - отрован?

Танјуг
Сарадник Немцова у критичном стању - отрован?

Блиски сарадник убијеног руског опозиционог лидера Бориса Немцова налази се на интензивној нези у болници у Москви. Његови сарадници тврде да је отрован.

Међутим, нејасноће о узроку његове изненадне болести подстакле су бојазни да ту нису чиста посла, извјештава АП.

Владимир Кара-Мурза (33) и даље је у тешком стању, два дана након што је примљен, саопштено је данас из Прве градске болнице.

Руска агенција Интерфакс, позивајући се на главног љекара болнице, пренијела је да дјелује да опозиционар има запаљење панкреаса и тешку упалу плућа.

Његов отац, утицајни новинар који се такође зове Владимир, рекао је за Интерфакс да љекари нису искључили могућност "прљаве игре", али да нема доказа да је његов син намерно отрован.

Британски "Дејли телеграф" пренио је изјаву једног његовог пријатеља и опозиционог активисте који је рекао да је Кара-Мурза отрован за сада непознатом супстанцом.

Кара-Мурза је био блиски сарадник Немцова, који је убијен у фебруару у Москви, а сарађује са организацијом грађанског друштва чији је оснивач Михаил Ходорковски, бивши нафтни тајкун и критичар Кремља.

Недавно је учествовао у продукцији документарног филма о утицајном лидеру Чеченије Рамзану Кадирову.

У филму, који је премијерно приказан у понедјељак, Кадиров се повезује с многим убиствима почињеним на подручју сјеверног Кавказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана