Рамзан Кадиров владар чврсте руке и луксузних аутомобила

Рамзан Кадиров владар чврсте руке и луксузних аутомобила 13.08.2018 13:02 | Глас Српске

Грозни - Предсједник руске републике Чеченије Рамзан Ахмадовић Кадиров једна је од занимљивијих и конторверзнијих личности на политичкој сцени не само у Русији, већ и у свијету.

Према руским и свјетским медијима, он је и веома важан савезник предсједника Руске Федерације Владимира Путина и ужива повјерење Москве.

Кадиров је жесток, ратоборан и опасан, а изван Русије, као и у самој Русији, многи га оптужују за корупцију и кршење људских права. Понаша се као чеченски краљ. Вулгаран је, опасан и врло богат.

Москва је просудила да је управо он прави човјек, и вјероватно једини, који може држати Чеченију обузданом. Свакако, он зна колико је важан и да због тога може, више-мање, владати Чеченијом како жели.

Када каже да ће убити кога год жели, он тако и мисли, а то је и јасна порука свим његовим неистомишљеницима и онима који би се потенцијално побунили против његове владавине, преносе медији.

Под Кадировљевом чврстом руком Чеченија је врло мирна и економски се уздиже. Грозни је напредовао до непрепознатљивости и тешко је вјеровати да се ради о истом граду који је прије 15 година срушен до темеља.

Кадиров је истакнути сакупљач спортских и луксузних аутомобила. Посједује и “ламборгини ревентон” (произведено их је свега 20).  У његовом возном парку још су: “ролс-ројс дроп хед”, “ферари 430”, “мерцедес СЛ63 АМГ”, “мекларен СЛР”, “ауди Р8” и бројне лимузине. Он има и “мерцедес ГЛ”, као и блиндирани “порше кајен”.

Осим у Холивуду, има бројне пријатеље међу спортским звијездама попут Флојда Мејведера и Мајка Тајсона.

Својевремено је поводом прославе свог 35. рођендана 2011. организовао велику забаву на којој су биле и особе из Холивуда попут глумца Жан Клод ван Дама, британске виолинисткиње Ванесе Меј и пјевача Сила.

Увођење закона

Рамзан Кадиров је још 2006. почео с увођењем закона који су, како тврди, прикладнији за чеченску исламску баштину, мада се исти косе са руским секуларним Уставом. Коцкање и алкохол су забрањени, а жене морају носити вео. Надаље, у школама се учи Куран, а Кадиров је и јавно говорио позитивно о полигамији. Чињеница да Кадиров може у Чеченији доносити правила која крше руски Устав још је један показатељ до које мјере Москва њему мора попуштати. Али, из перспективе руских власти, то је мала цијена за лојалност Грозном.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица