Први сусрет Меланије Трамп и принца Харија

Први сусрет Меланије Трамп и принца Харија 24.09.2017 07:10 | Танјуг

Торонто - Прва дама САД Меланија Трамп и британски принц Хари данас су се упознали у Торонту на отварању такмичења "Инвиктус гејмс" у част рањених и болесних војника широм свијета, гдје она предводи америчку делегацију.

Трампова је принцу рекла да је управо стигла из Вашингтона - што је њен први самостални пут ван САД у својству прве даме, саопштила је Бијела кућа.


"Драго ми је што смо упознали", рекао је принц Хари и руковао се са Меланијом Трамп. Они су стајали заједно и осмијехнули се позирајући за британске и америчке медије прије него што су сели у фотеље испред застава њихових земаља.

Британски медији, међутим, примјећују да је Меланија Трамп, позната по озбиљном изразу лица дјеловала јако срдачно, док је принц познат по срдачности и осмијеху, био је озбиљан.

То су примијетили и медији, па је британски Тхе Сун објавио чланак под насловом "Принц се на силу смије за фотографију с Меланијом Трумп".

Хари је упитао Меланију да ли је била заузета, на шта му је она одговорила да је заиста била презаузета, а принц ју је похвалио на досадашњем урађеном послу, преноси АП.

Њена одлука да предводи америчку делегацију, у чијем су саставу министар за питања војних ветерана Дејвид Шалин, професионални играч голфа Ненски Лопез и забављач Вејн Њутон, одражава "највеће поштовање" прве даме према напорном раду, храбрости и жртвовању америчке војске, рекла је портпаролка Меланије Трамп, Стефани Гришем.

"Она дубоко вјерује да би војницима и њиховим породицама требало указиват почасти свакога дана", рекла је Гришем.

Према њеним ријечима, Меланија Трамп се веома диви и улози коју су ове спортске игре имале у оснаживању оних који су били рањени док су били у војсци.

На прошлонедјељном скупу у знак обележавања 70-годишњице америчких ваздухопловних снага, америчка прва дама је захвалила многобројним припадницима војске који су помагали хиљадама људи чије су животе угрозили недавни урагани, подсјећа америчка агенција.

У спортским играма у Торонту у част рањених и болесних војника широм свијета, учествоваће више од 550 појединаца из 17 земаља у 12 спортских дисциплина током наредне недјеље - од бициклизма до тениса у инвалидским колицима.

Прва дама ће се састати и са премијером Канаде Џастином Трудоом, а обратиће се и пред скоро 100 америчких атлетичара који учествују у играма. Након церемоније отварања, Трампова ће се вратити у Бијелу кућу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица