Пронађено обезглављено тијело припадало новинарки Ким Вал

Танјуг
Пронађено обезглављено тијело припадало новинарки Ким Вал

Копенхаген - Након идентификације утврђено да је обезглављено женско тијело које је нађено у уторак у водама код Копенхагена нестала шведска новинарка Ким Вал.

"ДНК тијела се поклапа са Ким Вал", саопштила је полиција на Твитеру најављујући ускоро конференцију за новинаре, преноси Ројтерс.

Данска полиција је прије неколико дана саопштила да је Вал, која се водила као нестала од 11. августа када је интервјуисала власника једне подморнице, преминула у несрећи која се догодила на том пловилу, прије него што је потонуло.

Власник подморнице Петер Мадсен је, како је саопштено, њено тијело бацио у море, преноси АФП.

Мадсен, који је оптужен за убиство из нехата, рекао је полицији и суду да је "дошло до несреће на подморници која је проузроковала смрт Ким Вал, и да ју је након тога бацио у море, на неодређеној локацији јужно од Копенхагена", саопштено је из полиције.

Међутим, није јасно како је дошло до тога да се она обезглави.

Мадсен је првобитно негирао оптужбе за убиство из нехата, тврдећи да је новинарка напустила подморницу у Копенхагену, прије него што је подморница потонула.

Он је ухапшен неколико сати након што је његова подморница, тешка 40 тона и скоро 18 метара дуга, потонула код источне обале Данске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана