Пронађен дио пртљага близу олупине МХ370

Агенције
Пронађен дио пртљага близу олупине МХ370

Дио пртљага пронађен је на француском острву Реунион у Индијском океану недалеко од остатака крила, како се вјерује авиона боинг 777 "Малезија ерлајнса" .

"Дио пртљага је био овдје још од јуче, али нико није обратио пажњу на њега", рекао је је Џони Беги, локални чистач плаже, који је раније пронашао већи комад олупине за коју се вјерује да је део крила авиона.

Дио пртљага садржи затворен расфершлус, пренио је АФП.

Локална полиција која провјерава остатке авиона, дио пртљага је покупила у четвртак.

Замјеник малезијског министра саобраћаја Абдул Азиз Каправи изјавио је данас да је "готово сигуран" да део олупине пронађен на обали острва Реинион у Индијском океану припада несталом боингу 777 "Малезија ерлајнса", који је нестао у марту прошле године.

"Готово је сигурно да пронађени дио крила авиона припада боингу 777. То ми је рекао наш главни истражитељ", рекао је Каправи новинарима, а пренио Ројтерс.

Премијер Малезије Наџиб Разак рекао је да је остатак олупине, за које се вјерује да је дио крила, послат у француски град Тулуз на даље испитивање.

Дио олупине дуг два метра, за који се чини да је дио крила авиона, пронашли су јуче људи који су чистили једну плажу на Реиниону.

То откриће је подстакло наде у Малезији и широм свијета да би могла да буде ријешена једна од највећих мистерија у сектору авијације, мистерија нестанка малезијског боинга 777 у марту 2014. године.

Авион на лету МХ370, који је путовао од Куала Лумпура за Пекинг са 239 путника и чланова посаде, нестао је ноћу изнад Јужног кинеског мора, пошто је необјашњиво скренуо са зацртане руте према сјеверу.

Власти вјерују да је пао изнад Индијског океана, али до сада нису били пронађени никакви физички докази за то.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана