Објављене прве слике собе и дијела арсенала из Вегаса

Објављене прве слике собе и дијела арсенала из Вегаса 03.10.2017 21:15 | Agencije

Лас Вегас - Објављене су прве фотографије собе на 32. спрату хотела Мандалај беј и дијела арсенала Стивена Педока, који је убио више од 50 људи на концерту у Лас Вегасу.

ТВ кућа Бостон 25 објавила је двије фотографије на којима се, како се тврди, виде двије од 23 пушке које је Педок имао у соби са чијег прозора је испаљено више стотина метака на публику кантри концерта. Фотографије је новинарима дао полицијски извор.

На фотографијама се виде двије модификоване полуаутоматске пушке (ДДМ4 АР15), од којих једна има двоножац, муниција, потрошене чауре и чекић којим је највјероватније разбијен прозор са ког је Педок пуцао.

На обије пушке се види такозвани "бамп сток" додатак, који се користи како би оружје постало аутоматско, што објашњава трајање рафала и број метака испаљен током злочина.

Полиција је објавила да је Педок у соби имао 23 комада оружја, као и напредне уређаје "за убрзавање ватре", док је у својој кући у Мескиту, у Невади, имао још 19 комада ватреног оружја.

Према информацијама медија, у соби су пронађени АР15, "калашњиков", ДДМ4, три пушке типа ФН-15 и други модели пушака.

Према изјавама званичника, Педок се убио прије него што је полиција провалила у његову хотелску собу. У највећем злочину ове врсте у историји САД убио је најмање 59 људи, док је више од 500 људи повређено или рањено.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица