Кувајтске власти прате рођаке »Џихадисте Џона«

Агенције
Кувајтске власти прате рођаке »Џихадисте Џона«

Кувајт - Кувајтске власти будно прате неколико рођака Мохамеда Емвазија познатијег као "Џихадиста Џон" или крвник џихадистичке Исламске државе (ИС), који је обезглавио најмање пет западних талаца, пише данас локални лист.

Неколико Емвазијевих рођака који живе и раде у Кувајту имају британско држављанство, пише кувајтски дневник Ал Кабас.

"Безбједносне агенције су предузеле неопходне мере да их даноноћно прате", пише дневник позивајући се на неименовани извор.

Кувајтски дневник није навео колико Емвази има рођака који живе и раде у Кувајту, док власти те арапске земље "ћуте" по том питању, пренијела је агенција АФП.

Јордански дневник Ал Раи пише да су извори навели да се Емвазијев отац Џасем Абдулкарим "тренутно налази у Кувајту" и да се очекује да ће бити позван на разговоре од стране кувајтских власти. 

"Крвников" отац је ушао у Кувајт из Уједињених Арапских Емирата, користећи свој британски пасош.

Емвазијева посета Кувајту је, углавном, социјалне природе и он се, кратко повезује, са становником Кувајта без држављанства, наводи јордански дневник. 

Емвазијева породица је ирачког поријекла и они су поднијели захтев за држављаство, али су њихова имена уклоњена с листе потенцијалних држављана, због оптужби да су колаборирали са ирачком војском током седмомјесечне окупације Кувајта 1990-1991.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана