Ирма поново ојачала, број погинулих расте

Танјуг
Ирма поново ојачала, број погинулих расте

Вашингтон - Ураган Ирма је поново ојачао на категорију четири на свом путу ка Флориди, а број погинулих је порастао на 25 особа, јавља АФП.

Како је извијестила агенција, број погинулих услијед урагана Ирма порастао је на 25 од којих је 12 особа на француском острву Свети Бартс и њемачко-француској територији Свети Мартин, шест на Британским Девичанским острвима, најмање четворо на Америчким Девичанским острвима, најмање двоје у Порторику и једна особа на Барбуди.


Ирма се приближава Флориди са јачином вјетра до 190 километара на час, а како АП наводи, Национални центар за урагане (НХЦ) је предвидио да ће ојачати још више као и да ће директан ударац задати Сент Питерзбургу, а не заливу Тампа како је раније прогнозирано.

Пролазак Ирме кроз залив Тампа, како се наводи, очекује се у понедјељак.

Више од 170.000 домова и фирми на Флориди остало је без струје, а центар Ирме је на око 90 миља југоисточно од Ки Веста.

Компанија "Пауер енд лајт" је на својој веб страници саопштила да је више од половине случајева нестанка струје било у подручју округа Мајами Дејд, гдје је за око 600.000 људи наређена евакуација.

Како се наводи, та компанија је саопштила да очекује да ће милиони људи нестати без стује, а у неким областима ће тај нестанак дуже потрајати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана