Десет мртвих у масакру у синагоги

Агенције
Десет мртвих у масакру у синагоги

Нападач Роберт Бауерс (46) који је пуцао у близини синагоге у Питсбургу у Пенсилванији убио је десет особа и налази се у притвору, саопштила је полиција.

Он је ушао у синагогу у Питсбургу и отворио ватру на присутне, а званичници су изјавили да је 10 особа настрадало.

Званичници су саопштили да су рањена тројица полицајаца, преноси ЦНН.

Званичници су изјавили и да се нападач предао и да је рањен у размjени ватре са полицијом. Он је притвору и идентификован је као Роберт Бауерс (46).
ЦНН преноси да је током пуцњаве имао антисемитске изјаве.

Претходно су медији различито извjештавали о броју настрадалих у крвавом пиру. Поједини медији су извijестили да је најмање четворо људи убијено, а телевизија Си Би Ес (ЦБС) помињала је број од седам мртвих, међу којима двојица полицајаца, док је Фокс њуз преносио да су четири особе убијене у близини синагоге "Дрво живота" гдjе су вjерници били окупљени на служби.

Полиција и припадници хитних служби су, по тим извjештајима, стигли у синагогу конгрегације Дрво живота око 14 часова (ГМТ).

Амерички предсjедник Доналд Трамп објавио је на свом Твитер налогу да посматра шта се дешава у Питсбургу, граду у америчкој држави Пенсилванија.

По неким извjештајима у овом инциденту има више жртава, али те информације нису потврђене.

Питсбуршки одсиjек за јавну безбједност је на твитеру објавио да је пријављен један "активан стрелац" у том подручју и савјетовао грађанима да га избјегавају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана