Дејвид Ајк, теоретичар завјере: Шачица људи управља свијетом, добро је што путин постоји

Срна
Дејвид Ајк, теоретичар завјере: Шачица људи управља свијетом, добро је што путин постоји

Београд - Најпознатији свјетски теоретичар завјере Британац Дејвид Ајк промовисао је у Београду књигу "Свијет у шаци моћника", наводећи да шачица људи управља цијелим човјечанством, док је за руског предсједника Владимира Путина рекао да му је драго што постоји.

Ајк је истакао да је НАТО "злочиначка организација", а да је Хашки трибунал "велика шала".


"Свијетом влада `паукова мрежа`, у чијем центру је сам паук. Свака одлука која се донесе негдје, спроводи се свуда у свијету. Исте врсте људи, иста размишљања и политике су на власти на различитим мјестима, јер потичу из исте мреже и структуре ", рекао је Ајк на конференцији за новинаре у београдском "Медија центру".

Он је рекао да су ЕУ, УН и НАТО одраз те "паукове мреже", која тежи централизацији власти, да одлуке о свему доноси шачица људи, те додао да су и амерички предсједник Доналд Трамп и његов супарник Хилари Клинтон дио исте мреже која влада свијетом.

"Агенда је иста, без обзира ко се мијења у политици. То је као покретна трака у фабрици, гдје се штанцају људи у тамним одијелима, а онда се шаљу да иду у Француску, у Србију, Њемачку... То је као софтверски програм, постоји уобичајени начин вођења политике и управљања земљама", навео је Ајк.

Коментаришући однос "владара у сјенци" према Балкану, Ајк је рекао да шачица људи, која жели да влада већином, ствара конфликте на Балкану, по принципу "завади, па владај".

Он је подсјетио да је деведесетих година на Западу постојала идеја о распаду Југославије и Совјетског Савеза, како би дошло до апсорпције новонасталих држава у ЕУ и НАТО, а да су највише користи од тога имале САД и Велика Британија.

Ајк је рекао да је амерички бизнисмен Џорџ Сорош зликовац и експерт за манипулисање људима, те додао да постоје људи који манипулишу "грађанском непослушношћу и побуном у некој земљи, како би на власт у тој земљи довели фаворите Запада".

"Не треба гледати само кога су довели на власт, него и кога су склонили. У НАТО и ЕУ се кроз демократију, коју Запад спроводи, апсорбују мале државе настале од Југославије и СССР-а. Онима који би да владају не иде у прилог да се људи слажу, већ да ратују", рекао је он.

Одговарајући на питање о НАТО бомбардовању српског народа, Ајк је рекао да је НАТО злочиначка организација, монструм, а да је албанска влада сателитска влада Америке.

"НАТО је требало да буде одбрамбени савез, али то је терористичка монструм организација", рекао је Ајк, наводећи да НАТО жели да доведе до конфликта са Русијом, због чега је дошао до њених граница.

Ајк је рекао да је Хашки трибунал, у којем су осуђени углавном Срби, једна велика шала, те да би за ратне злочине требало да буду осуђени многи на Западу као што је Тони Блер, који је кривац за многа убијања по свијету, а он шета Британијом и зарађује милионе.

Што се тиче руског предсједника Владимира Путина и Русије, Ајк је навео да велика памет долази из Русије и да му је драго што Путин постоји и да Русија ствара равнотежу у свијету, у којем влада хаос.

"Да није Путина, 'Исламска држава' би надвладала, Американци би их пустили. Русија указује на многе глупости које долазе из Америке", рекао је Ајк.

Он је оцијенио да манипулација људима сеже хиљадама година уназад и да свијетом управљају тајна друштва и краљевске породице по крвној линији, те додао да је пронашао крвно сродство између 34 од 45 америчких предсједника.

Ајк је указао на опасност од паметних телефона и њиховог утицаја на рад мозга, наводећи да се ради о "дигиталном хероину" и да су му у данашње вријеме нарочито подложна дјеца, док су мреже попут "Гугла" и "Фејсбука" продужена рука организације "Дарпа", која је под надлежношћу америчког Пентагона.

Ајк, који се први пут налази у посјети Србији, одржаће у суботу, 29. априла, у 10.00 часова предавање у београдском Сава центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана