Чудно објашњење из Пентагона: Показали би доказе за хемијски напад да могу

Агенција
Чудно објашњење из Пентагона: Показали би доказе за хемијски напад да могу

Вашингтон - Сједињене Америчке Државе нису спремне да представе свјетској заједници доказе о томе да је Сирија користила хемијско оружје у Думи због повјерљивости ових података, изјавила је портпаролка Пентагона Дејна Вајт.

"Ми, међутим, немамо сумње. Једноставно је много тога повезано с обавјештајном службом", рекла је Вајтова.

"Радо ćу показати доказе уколико то могу да учиним. Али, ми смо врло увјерени у своју одлуку", додала је она одговарајуćи на питање због чега не представе доказе цијелом свијету. 

Раније је Запад оптужио Дамаск за хемијски напад на сиријски град Думу у Источној Гути. Москва је негирала информације о бомби с хлором, коју је наводно бацила сиријска војска.

Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и Француска ноћас су извеле ваздушне ударе на Сирију, у којима је погођена и ваздушна база западно од Дамаска, у близини границе са Либаном. 

Напад је погодио и војни депо у источном Каламуну, сјеверозападно од Дамаска, локацију у Масјафу 170 километара сјеверно од пријестонице. 

Сиријски медији су јавили да је погођен научно истраживацки центар у Дамаску за који Пентагон тврди да је коришћен за развијање и производњу хемијског и биолошког оружја, пренио је Реутерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана