Берлин знао за ризике прелета и прије обарања авиона »Малаџсиа аирлинеса«?

Срна
Берлин знао за ризике прелета и прије обарања авиона »Малаџсиа аирлинеса«?

Берлин - Берлин је знао за ризике прелета изнад истока Украјине и прије обарања путничког авиона “Малаџсиа аирлинеса” у јулу прошле године, али о томе нису обавијестили њемачке авио-компаније, пишу локални медији.

Њемачке медијске куће ВДР и НДР наводе да је неколико дана прије пада авиона изнад Украјине у дипломатској депеши Министарства спољних послова упозорено да је ситуација изнад те земље забрињавајућа те да је војни авион оборен у истој области на висини већој од 6.000 метара.

“На дан пада авиона 'Малаџсиа аирлинеса', три летјелице 'Луфханзе' су прелетјеле изнад спорне области, укључујући један само 20 минута прије него што је путнички авион погођен”, пише њемачки дневник “Зидојче цајтунг”.

Истражиоци још покушавају да утврде ко је одговоран за обарање авиона боинг 777 – “Малаџсиа арлинеса” у јулу прошле године када је погинуло свих 298 путника и чланова посаде.

Украјина и Запад тврде да су профедералне снаге обориле авион употребом пројектила земља-ваздух БУК, који им је доставила Русија, што Москва негира.

Холандске власти предводе истрагу о узроку несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана