Атина: Шок бомбе и сукоби са полицијом

Агенције
Атина: Шок бомбе и сукоби са полицијом

Грчка полиција сукобила се са демонстрантима на скупу у центру Атине, а у једном тренутку су полицајци бацили и шок бомбе, објавили су грчки медији.

На тргу Синтагма окупили су се противници споразума са међународним кредиторима гдjе се неколико десетина демонстраната сукобило са полицијом.

Демонстранти су углавном били обучени у црно и носили су кациге, али су се сукоби убрзо смирили, пренио је Ројтерс.

Са друге стране, британски лист "Гардијан" доводи у питање да ли је на тргу Синтагма заиста било сукоба полиције и анархиста, позивајући се на извјештаје људи са лица мјеста, који на друштвеним мрежама објављују да се скуп одвија мирно.

У Атини су се данас у исто вријеме, на одвојеним протестима, окупили они који су за позитиван одговор и они који намеравају да на референдуму заказаном за недјељу заокруже "не", како препоручује грчка влада.

Скупови два противничка табора се одржавају вечерас, 800 метара један од другог у центру грчке престонице - присталице позитивног одговора окупљају се на некадашњем стадиону Панатенаикоса, док су се они који се залажу за "не" окупили на тргу Синтагма испред парламента, гдје ће им се обратити Ципрас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана