Вучић и Тачи 11. новембра с Макроном и Меркеловом

Агенције
Вучић и Тачи 11. новембра с Макроном и Меркеловом

Предсjедници Србије Александар Вучић и Косова Хашим Тачи састаће се 11. новембра у Паризу са Емануелом Макроном и њемачком канцеларком Ангелом Меркел.

То јавља приштинска телевизија Клан Косова.

Ова телевизија наводи да "постоји велика могућност" да се наредног дана њих двојица састану поново, али овога пута са предсједником САД Доналдом Трампом и предсједником Русије Владимиром Путином који ће такође у Паризу присуствовати тој манифестацији.

Вучић и Тачи присуствоваће у Паризу свечаностима поводом стогодишњице потписивања примирја у Првом свјетском рату.

Више од 60 шефова држава и влада, међу којима и предсједници САД и Русије Доналд Трамп и Владимир Путин, присуствоваће обиљежавању те годишњице у Паризу.

Тачи је изјавио у петак да током посјете и сусрета које ће имати у Паризу 11. новембра, на обиљежавању 100 година од завршетка Првог свјетског рата, неће бити ријечи о дијалогу Косова и Србије.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је у суботу у разговору за Телевизију Пинк да то што ће предсједник Србије Александар Вучић и Тачи бити на истом догађају не значи да ће разговарати.

"Не верујем да ће се тада разговарати о питању Косова", рекао је Дачић.

Примирје су 11. новембра 1918. године потписале Њемачка и савезничке снаге у вагону у шуми у Компјењу, чиме је завршен Први свјетски рат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана