Вучић: Срби и Хрвати ће морати у будућности да се приближавају

Срна
Вучић: Срби и Хрвати ће морати у будућности да се приближавају

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је у телефонском разговору са хрватским предсједником Колиндом Грабар Китаровић истакао да ће Србија и Хрватска морати да имају добре односе, за шта је потребно много времена и труда.

Вучић, који је Китаровићевој честитао Бадње вече, рекао је да ће, какву год кампању Хрвати водили против Срба, Србија учинити све да се Хрвати у Војводини осјећају безбједно.

Он је додао да се мора још много тога урадити за хрватску заједницу у Србији и најавио да ће се ускоро састати са предсједником Демократског савеза Хрвата у Војводини Томиславом Жигмановим.

Вучић је за Телевизију “Пинк” рекао да је Хрватска економски испред Србије, али да је економија и у Србији у порасту и увјерен је да ће стићи Хрватску.

Коментаришући подршку из Хрватске опозиционим протестима у Београду, Вучић је рекао да о бившем хрватском функционеру Јадранки Косор довољно говори то што је поручила да никада неће одустати од тужбе против Србије за геноцид.

Он је оцијенио да се због тога што је Србија све јача води кампања против њега и Србије.

Поводом изјаве црногорског предсједника Мила Ђукановића да Србија заоштрава односе у региону, Вучић каже да је Србија поштовала Црну Гору, као и све друге земље у региону.

“Од мене неће дочекати да им се извињавам 500 пута на дневном нивоу, да би неко био задовољан. Србија ће јачати и неће угрожавати никога другог”, навео је Вучић и додао да Србија извози идеје и да има интелектуални капацитет.

Он је подсјетио да су неки људи жељели недавно да уђу на територију Црне Горе, али да им није дозвољено.

“Како то забрањујете, на основу којег акта? Ми не дозвољавамо криминалцима да улазе у нашу земљу, видите да су сада почели да се убијају по Бечу”, рекао је Вучић, алудирајући на убиство Владе Рогановића у Бечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана