Вучић: Најљепши мост и ауто-пут изграђени за будућност

Срна
Вучић: Најљепши мост и ауто-пут изграђени за будућност

Владичин Хан - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на свечаности поводом отварања јужног крака Коридора 10 кроз Грделичку клисуру да грађани Србије од данас могу да се поносе најљепшим мостом и ауто-путем који Европа има, који су направили, не за себе него за своју дјецу и будућност.

Он је рекао да је ово подухват који превазилази најљепше снове, а о његовој важности на најбољи начин говори присуство амбасадора ЕУ у Србији Сема Фабриција и осталих амбасадора.

Предсједник Србије захвалио се на успјеху свима који су градили ову тешку дионуцу кроз Грделичку клисуру - грађанима са југа Србије, али и Бугарима, Грцима, Шпанцима, те људима из Републике Српске што су изградили оно што служи на понос грађанима Србије.

Вучић је цитирао нобеловца Иву Андрића да народ преко подвига својих појединаца гради своје тежње и амбиције и да нема случајних грађевина.

Он је рекао на свечаности у Владичином Хану код новог моста Врла да сада нема поносније земље и народа који је толико успио да изгради и промијени себе и своју земљу као што је то урадила Србија у протеклих неколико година.

Вучић је подсјетио да су актуелну власт често оптуживани за нереалност, али је она ипак успјела да пробуди и запосли Србију и покаже да је могуће промијенити је и покренути, да људи овдје желе да раде.

“Кренули смо баш тамо гдје су сви други одустали, Грделици, најтежој дионици у Европи”, рекао је Вучић.

Он истиче да је највећа корист од цијелог овог подухвата да грађани Србије упознају једни друге, а данас то могу захваљујући добрим путевима.

Вучић је истакао да је овај пут направљен штедњом - гдје је Влада Србије мјерама штедње од свакога узела по мало да би им много више вратили.

Предсједник Србије истакао је да су путеви прави начин да зарасту ране да се прекине оно ружно из прошлости, па је зато сваки пут, укључујући и овај ауто-пут, најбољи пут ка миру.

Он је најавио долазак нових фабрика на југ Србије на радост њених грађана и обећао да ће живјети боље из године у годину.

Вучић, Додик, премијер Србије Ана Брнабић, министри у Влади Србије претходно су отвореним аутобусима обишли дионицу јужног крака Коридора 10, дугу 26,3 километра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана