Vučić: Brisel da ukaže na koji model iz regiona Beograd treba da se ugleda

Srna
Vučić: Brisel da ukaže na koji model iz regiona Beograd treba da se ugleda

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom otvaranja dva poglavlja Beograda sa EU da će morati da pogleda dio koji se odnosi na nacionalne manjine i da Brisel ukaže na koji model iz regiona i na koje članice EU žele da se Srbija ugleda.

„Kada bi Srbija sutra uvela sankcije Rusiji i kada bi priznala nezavisno Kosovo, bila bi šampion u odbrani prava nacionalnih manjina istog dana i cvetalo bi efikasno i nezavisno pravosuđe“, rekao je Vučić u Parizu, gdje učestvuje na Samitu o klimi.


On je uoči sastanka sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom ocijenio da bi Francuska mogla da ima uticaj u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

„Stabilnost i mir bi bilo mnogo lakše očuvati ukoliko bismo imali podršku danas snažne, ugledne Francuske, koja ima sve veći uticaj u Evropi i svetu. Predsednik Makron uživa ogroman lični ugled na svim meridijanima i zato očekujem da ćemo danas, a dogovoreno je da imamo takvu vrstu kratkog sastanka, stvoriti uslove da Makron, kako je sam u pismu naveo, poseti Srbiju“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana