Вучић: Било је техничких пропуста

Б92
Вучић: Било је техничких пропуста

Београд - Премијер Александар Вучић каже да је прочитао и други извјештај о паду хеликоптера и да тамо "нема Бог зна шта спектакуларно", али да је било техничких пропуста.

 

 

Вучић је рекао да у извјештају постоје двије важне ствари које ће јавност сазнати, и додао да је сигурно да је било техничких пропуста, али да они нису одлучно допринијели несрећи.

Премијер је у Палати Србије новинарима казао да се нада да ће им детаље о несрећи саопштити људи из тужилаштва.

"Питајте тужиоце, могли су да их (извештаје) објаве кадгод. Ја не смем да их позовем и да их питам, јер је то независно тело", казао је Вучић.

Министри одбране и правде Братислав Гашић и Никола Селаковић позвали су јавност у Србији да буде "стрпљива" поводом истраге о паду војног хеликоптера.

Послије пада хеликоптера формиране су двије комисије. Комисија за испитивање пада хеликоптера Ми-17, коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије, саопштила је 18. марта да је завршила рад и да је извјештај поднијет замјенику Вишег јавног тужиоца у Београду.

Стручна комисија коју је формирао командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране данас треба да заврши рад и поднесе извјештај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана