U Španiji uhapšeni narko-dileri iz Srbije

U Španiji uhapšeni narko-dileri iz Srbije 19.05.2011 19:00 | Glas Srpske

BEOGRAD - U Španiji je zajedničkom akcijom španske policije i BIA uhapšeno šest osoba, tri iz Srbije i tri iz Crne Gore, osumnjičenih za šverc droge.

U akciji je zaplijenjeno 77 kilograma kokaina, koji je brodom iz Južne Amerike prokrijumčaren u špansku luku Taragona.

- Deo pošiljke kokaina zaplenjen je na brodu, a deo je zaplenjen na kopnu - precizirao je agencijama šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

Radi se o međunarodnom lancu šverca kokaina koji je iz Argentine prekookeanskim brodom "Perast" prebačen u Taragonu.

Samu akciju hapšenja izvela je španska sudska policija. Prilikom pristajanja broda u Taragonu, poslije pretresa samog broda pronađena su 43 kilograma kokaina, dok su na kopnu pronađena još 34 kilograma, koje su uhapšeni iskrcali noć ranije.

Od šestorice uhapšenih, četvorica su članovi posade prekookeanskog broda "Perast" - Nikola Mrvaljević, Vuk Popović i Ilija Branković, inače državljani Crne Gore i Dražen Krasić, državljanin Srbije. Dva lica koja su u Španiji dočekala tu drogu su državljani Srbije Dalibor Dramićanin i Goran Crnomarković.

Kokain je utovaren u argentinskoj luci Vinsentin.

BIA za sada nema podatke da je ova grupa ogranak neke veće narko-grupe.

- Naša saznanja pokazuju da su oni delovali autonomno - navodi Stojić.

Protiv uhapšenih se trenutno vodi istraga u Španiji, a tek treba da se vidi da li će Ministarstvo pravde Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal reagovati eventualnim daljim koracima.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica