Сумњиви телефон преусмерио турски авион у Београд

Агенције
Сумњиви телефон преусмерио турски авион у Београд

Београд - Авион "Туркиш ерлајнза" на линији Истанбул-Лондон преусмјерен је у Србију и слетио је на аеродром "Никола Тесла" у Београду.

Авион је преусмјерен у Београд након што је у летјелици пронађен мобилни телефон чији је власник непознат.

Након што је турска авиокомпанија саопштила да је авион слетио и да су у току сигурносне провјере појавиле су се различите информације у медијима..

Лист "Блиц" пише да је у току евакуација 300 путника и 15 чланова посаде из авиона "Туркиш Ерлајнза", док агенција АП преноси изјаве званичника те авио компаније да у авиону није пронађен никакав експлозив и да је лет настављен.

Око 300 путника је евакуисано у зграду београдског аеродрома "Никола Тесла", а након што су извршене сигурносне провјере телефона и авиона, лет је настављен, рекли су за агенцију АП у "Туркиш Ерлајнсу".

Из те авиокомпаније су навели да у авиону нису пронађени никакви трагови експлозивне направе.

О томе за Танјуг нису могли ништа да кажу у представништву "Туркиш Ерлајнса" у Београду, као ни на Аеродрому "Никола Тесла", који су за све информације усмјерили на "Туркиш Ерлајнс".

Раније данас је "Туркиш Ерлајнс" саопштио да се ради о авиону типа "Боинг 777/300ЕР", са 300 путника, на лету ТК1979 и да су неопходне сигурносне провјере у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана