Стефановић: Србија неће бити полигон за обрачун кланова из Црне Горе

Танјуг
Стефановић: Србија неће бити полигон за обрачун кланова из Црне Горе

Београд - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да неће дозволити да ова земља буде полигон за обрачун два најјача клана из Црне Горе.

Он је рекао да ће у Србију бити забрањен улазак онима за које се сматра да могу угрозити безбједност државе.

Стефановић је то рекао за Тањуг одговарајући на питање да ли постоји опасност да се обрачуни црногорслих криминалних кланова "прелију" у Србију.

Он је указао да МУП интензивно прати ситуацију на терену и дешавања у Црној Гори, размијењује информације са колегама из те земље и предузима све мјере на терену како се не би дозволило да на српкој територији дође до извршења тешких кривичних дјела.

Како је истакао, неће дозволити да Србија буде полигон за обрачун два најјача клана из Црне Горе.

"Забранићемо улазак у нашу земљу једном броју лица за које сматрамо да могу угрозити безбедност и наставићемо са снажним репресивним акцијама, којима ћемо послати јасну поруку да таква лица нису добродошла на територију Србије", навео је српски министар.

Стефановић је, коментаришући ставове појединих опозиционих странака о Косову и Метохији, рекао да је јасно да постоје двије групе опозиционих политичких странака које су очигледно под огромним утицајем различитих западних амбасада и држава, а да је суштина њихових порука иста.

"Једни кажу да Србија треба да добије све и пошто је јасно да је то немогуће, они уствари кажу да Србија не треба да добије било шта. Поруком да треба да тражимо све, они се лажно додворавају грађанима и смањују шансе наше земље да се избори за Косово и Метохију, јер је потпуно јасно да нисмо у позицији да добијемо све", навео је он.

Како каже, друга група странака тврди да предсједник  Србије Александар Вучић треба да потписе сагласност да Косово буде независно, а да Србија не добије ниста у том процесу.

Након тога, подвлачи, Вучића би оптужили да је издајник и водили кампању против њега, зато што је спровео идеју управо њихових странака, а Србија и у том случају не би добила ништа.

"Очигледно је да имамо сназан утицај западних амбасада на политичке странке које се огласавају на тему Косова, а једина политика им је да Србија не добије ниста", навео је министар.

Стефановић је рекао да је једина нада Србије да настави да се понаша одговорно, јача економију и своје снаге безбједности и пружи подршку политици Александра Вучића, која, истиче, гарантује да неће бити новог страдања Срба, ни њиховог убијања, ни протјеривања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана